Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A betegségek lelki okai

2010.09.16

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Re: Vandi

(Peti2, 2010.11.01 14:40)

Szia Vandi!

A hólyag és húgycső gyulladásnak a lelki okai a következőek:

A betegség mindkét síkon a szennyező, kiürítésre váró anyagok átmeneti tárolásához való helytelen viszony következtében alakul ki. Az életfolyamatok természetéhez tartozik, hogy nem azonnal akaratlanul hanem bizonyos idő elteltével ürülnek ki a szervezetből a felgyülemlett anyagok. Azért történik így, mert nem tölthetjük minden időnket azzal, hogy megszabadulunk feleslegessé vált dolgainktól. Másrészt igazodik ahhoz a ritmushoz, hogy megvárunk egy bizonyos mennyiségű felgyülemlett problémát, és csak akkor kezdünk szelektálni és üríteni, amikor már lényeges feladatnak érezzük. Benn kell tartani a kiszelektált ismereteket anyagokat, hogy fel tudjuk fogni: megszabadultunk, meg tudtunk szabadulni!

A betegséget jellemző gyakori ürítési inger jelzi: elveszítette türelmét, annyira nyomasztotta, feszélyezte, hogy már nincs ideje tartalékolni, elodázni a szabadulást. Elfogyott a várakozáshoz, nyugalomhoz szükséges lelki erő, mert igen nehéz, bonyolult helyzeteket kellett feldolgoznia, megértenie.

A tudásanyag, amitől megszabadul, akadályokba ütközik. Előfordulhat lázadás.

Gyulladás keletkezik a hólyagban, mert a beteg azt érzi, nem szabadulhat meg, nem adhatja ki feszítő, égető problémáit.
Lázad: miért pont neki kell ilyenekkel foglalkoznia, miért pont vele történnek ezek az események!
A gyulladást minden esetben megelőzi a terület kihűlése. Ez ennyit tesz: a lázadásra csak akkor kerülhet sor, amikor valami ellen kell harcolni. Olyan dolog ellen lehet küzdeni, ami jelentős hatást gyakorol ránk és elveszi erőinket. Akkor kezdünk lázadni, amikor egyrészt túlzásnak érezzük az elnyomást, másrészt, amikor valamilyen elérhető cél kerül szemünk elé.

A kivezető út:

Újra fel kell fedezni, mennyi jót, örömtelit, hasznosat tanult megértett dolgaiból! Rá kell ébredni: a világ legtermészetesebb dolga kiadni a feszültségeket. Merjen beszélni problémáiról, csak így, ezzel a cserével lehet elérni, hogy üresség keletkezzen, olyan üresség, melyet a pozitív tapasztalatokkal kicserélhetünk.

Röviden ennyit lehet összefoglalni erre a betegséggre. Remélem tudtam segíteni.

Szeretettel Peti2

Re: Vandi

(Vandi, 2010.11.01 14:14)

Tulajdonképpen semmi titkos nincs benne. Nagyon fájdalmas vizelés, hólyag és húgycső gyulladás, a nemi életet is tönkre teszi. Rengeteg gyógyteát iszom, amikor előjön, attól enyhül. De sokszor ébredek fel éjjel arra, hogy újra előjön.
Köszönöm szépen a segítséget, Vandi

Re: Izabella

(Peti2, 2010.11.01 14:09)

Szia Izabelle!
Sok szerencsét az ásáshoz, és remélem hamar megtalálod a megoldást.

Angyali szeretettel Peti2

Re: Vandi

(Peti2, 2010.11.01 14:08)

Szia Vandi!
Igen jól látod, lelki okai vannak a felfázásodnak. Mindenképpen tudnom kellene, hogy mely területeket érinti a felfázás, vagyis hová hat ki. Ha megírod, akkor biztosabbat tudok neked Mondani. Ha olyan jellegű, hogy nem akarod másokkal megosztani a betegséged okát, akkor írj privátban.
zsolt.bodacz@gmail.com

köszönöm

(Izabella, 2010.11.01 13:53)

Kedves Peti, köszönöm, a gyors válaszodat. Azt hiszem a túl sok kimondással lehet a gond, habár nem érzem meggondolatlannak a kifejezéseimet, hanem inkább túlértelmezettnek, lehet agyonmagyarázottnak néha :(
Mindenképpen elindulok ezen a gondolat mentén amit sugalltál nekem és próbálok egyre mélyebben ásni...
Köszönöm az utmutatásod,
szeretetteli ölelés,
Izabella

Felfázás

(vandi, 2010.11.01 13:50)

Kedves Peti,

Mi okozza, okozhatja egy 20 éves lány folyamatosan visszatérő felfázását? Kezelés hatására elmúlik, majd szinte egyik pillanatról a másikra újra előjön, rengeteg fájdalommal. Kit, mit kellene rendezni? Szinte folyamatos antibiotikum kúrák után is visszatérő probléma. Biztosan lelki okai vannak, hol érdemes a keresést kezdeni? Kivel, mivel lehetnek "dolgai"

Köszönettel, Vandi

Re. Izabella

(Peti2, 2010.11.01 13:05)

Szia!
Minden olyan betegség, mely a torokkal és a körülötte lévő többi szervvel kapcsolatos, az valamilyen szinten a kommunikációhoz kapcsolható. Akkor jelentkeznek a betegségek, ha a szellemi dolgokat, minden feldolgozás nélkül csak egyfolytában lenyeljük, vagy gondolkodás nélkül kimondjuk őket. Mindenképpen tudnod kell, hogy melyik részében van szerencséd, és arra felé kell venni a gyógyítás irányát. Gondolkozz el a dolgokon, vonj mérleget. Ha folyamatosan nyelsz és nem mondasz ki dolgokat melyeket ki kellene mondanod megfelelő időben, vagy ha az érzéseidet, melyek előjönnek a társas kapcsolatokban és azonnal kimondod őket, akkor is egy idő után betegsélg lehet a vége. Fontos tudni azt is, hogyha megvan a kiváltó ok, akkor sokkal könnyebb a gyúgyulás utjára lépni. Ha egyedül nem tudsz vele megbírkózni akkor mindenképpen egy terapeutát kell keresned, aki tud neked segíteni. Ha Segítségre van szükséged, akkor szívesen segítek, de csak személyesen lehet, mert távban ez nemigen járható út.

Üdvözlettel Peti2

lelki okok?

(Izabella, 2010.11.01 12:39)

Szia
Kérlek segíts megfejteni, hogy vajon mi lehet a lelki oka a következő tüneteimnek:
kb 1-2 hónapja olyan érzésem van mintha folyamatosan lenne valamilyen válladék a torkomban, ami nem jön ki. Ha erőteljesen köhögök, akkor ki is jön, sűrű köpet formájában, ami szintelen, fehéres, de még mindig marad...Nagyon zavaró, néha a beszédben is zavar, enyhén rekedtesé teszi a hangom. Nem tudom, hogy kötődnek-e egymáshoz, de pár napja a jobb oldalamon (saját megállapításaim szerint) nyálmirigy-gyulladásom van, és nagyon fájdalmas, rágni,mozgatni, és duzzadt ez a felem. Kérlek segíts amennyiben tudsz, hogy milyen irányban kutakodjak magamban?
Köszönöm előre is, Izabella

Re: Eszke

(Peti2, 2010.10.04 19:25)

Szia Eszke!

A bal térd betegségei, fájdalmai az érzelmi dolgokkal kapcsolatos alázatosság diszharmóniáját jelenítik meg testi formában. Vagyis képtelen eldönteni, melyik a helyes, követendő út. Megalázkodik, még önmaga előtt is, vagy épp ellenkezőleg, még akkor is hajthatatlan, amikor már az egész világ összeomlani látszik. Érzelmeit igyekszik állandósítani, kerül minden változást. Az érzelmi változás helyett a merevséget, a keménység helyett a petyhüdtséget választja!
Mit tehetünk, hogyan gyógyulhatunk:
Amit mindenképpen el kell érni: a beteg ne érezze magát térdre kényszerítve!

Ezt pedig csak egyféleképpen lehet: a beteg megtalálja értékeit, erősségeit. Ezek adnak akkora lelki erőt, mellyel már nem érzi kétségbeejtőnek a megalázkodást. Már nem érzi megaláztatásnak, mert tudja: bármikor felkelhet, talpra állhat.

Üdvözlettel Peti2

Eszke

(Eszke, 2010.10.04 18:32)

Kedves Peti!
Bal térd fájás, bedagadás lelki okairól kérlek írj nekem pár sort.
NAGYON köszönöm.
Eszke

Re: Nico

(Peti2, 2010.09.27 11:14)

Szia Nico!

Az eseted nem egyedi, hiszen hozzád hasonlóan sokan vannak ebben a helyzetben. Viszont mindenre van megoldás, csak nem a neten keresztül. Ahhoz, hogy többet tudjak érdemben mondani neked, nektek, ahhoz egy személyes találkozás kellene. Az jól látod, hogy a probléma lelki oldalon jelentkezik,és ott is kell oldani. Viszont meg kell nézni mindkettőtöknél, hogy minden a helyén van e. Nagyon fontos, hogy mindkettőtök leliekben felkészült e a gyermekvállalásra, mert, ha nem akkor ez is lehet az egyik ok. De nem mennék bele találgatásokba a neten, mert annak nem látom értelmét. Ezért írtam, hogy egy személyes talákozás alkalmával fényt deríthetünk ezekre a problémákra. uriel@citromail.hu 06-70/3989819
Üdvözlettel Peti2

Re: Ágnes

(Peti2, 2010.09.27 11:08)

Szia Ágnes!

Ennél többet kellene tudnom a problémáról, viszont azt itt nemigen tudjuk megbeszélni.
Keress emilben és ott megtudjuk beszélni a dolgokat.
uriel@citromail.hu

Üdvözlettel Peti2

Re: Attila

(Peti2, 2010.09.27 11:06)

Szia!
A gerincsérv lelki okai:A Beteg mindíg azárt küózd erejét megfeszítve, hogy emberként gerinces emberként tisztelje a környezete. Ez azonban sikertelen marad. Míg saját magaát el nem fogadja egyenes, gerinces embernek, addíg egyre jelentősebb teher nehezedik rá, melybe előbb utóbb belerokkan. Mindenképpen meg kell vizsgálni az élet korábbi szakaszait, hogyan élted az életedet, és elengedni azokat a problémákat melyek ezt a betegséget kiváltották. Ha ezen túl vagy akkor egy hangtál terápiával vissza lehet állítani a fizikai test sejtjeinek a rezgését, és akkor a betegség lassan eltünik. Neten keresztül nemigen tudok ebben segíteni, de ha van a környezetedben olyan személy akiben megbízol akkor keresd fel. Ha nem akkor szeretettel fogadlak én az otthonomban.

Üdvözlettel Peti2

Miért nem jön a baba?

(Nico, 2010.09.26 16:29)

Kedves Segítőnk!
Tavaly év eleje óta babát szeretnénk. Rögtön sikerült, ám nem akart beindulni a növekedés, majd 9.hétben vége lett. Miután hiszem, hogy mindennek lelki oka van és amúgy is benne vagyok a magam megismerésében és meggyógyításában, más aspektus miatt ugyan, de rá kellett jönnöm, hogy tele vagyok félelmekkel ezügyben is!!! Ezeken dolgoztunk a párommal, aki szerencsémre vevő az én változásomra és mivel neki is van min javítani, szépen haladunk előre! Nagyon sok mindenen mentünk keresztül! Én személyesen rendeztem magamban az anyám hozzám-állását, elfogadtam, hogy nincs édesanyám, úgy ahogyan erre nekem szükségem lenne! Felkerestem édesapámat,aki soha nem volt életem részese! Tettem ezt egy kineziológiai oldás után, az ő legnagyobb örömére, és rádöbbentem, hogy egész életemben csak őrá volt szükségem, az ő szeretetére, de ezt meggátoltam saját magamnak!!! Hosszú és küzdelmes változáson mentem keresztül, szépen felnőttem és nővé váltam! (37évesen!!!) De miért nem jön akkor még mindig a gyermek? mit kellene még megtennem? Én hiszem, hogy saját gyermekünk lesz és természetes úton, vagyis nem kell mindenféle vizsgálatra elmenni és beavatkozni a természetbe... De mikor??? És miért nem??? (konkrétan tegnapi a legújabb csalódás, és még halvány tesztjeim is voltak!)
Előre is köszönöm válaszod!
Üdv. Nico

vizonto11@gmail.com

(Ágnes, 2010.09.26 07:37)

Szexuális együttlét után vérzésem van.Lehetséges hogy lelki oka van a dolognak?
Válaszát előre is köszönöm!

atesz2006@t-online.hu

( Attila, 2010.09.24 13:30)

Gerincsérvem van, kíváncsi lennék az okra.
Köszönöm

RE: Rosali

(Peti2, 2010.09.05 21:44)

Szia Rosali!

A válasz nagysága miatt emailban válaszoltam neked.

Üdvözlettel peti2

Re: Nikoili

(Peti2, 2010.09.05 21:29)

E betegség a védekezéssel és a külvilág felé mutatott képpel kapcsolatos.
Egyrészt arról kell beszélnünk, hogy mit és hogyan mutat, másrészt arról kell szót ejteni, hogyan viselkedik önmagával szemben a beteg.
Manapság egyre többet hallani a túlzásba vitt napozás káros, esetleg rákkeltő hatásairól.
Védekezni valamivel szemben, vagy megvédeni magunkat: az két, egymástól nagyon távol eső fogalom. Látszólag semmiben sem különbözik, a valóság mégis más.
Akkor beszélhetünk védekezésről, amikor félelmünktől vezérelve (lásd ott) harcolunk a bennünket fenyegető veszéllyel. A félelem velejárója az elfogultság, elfogultságunkban pedig gyakran esünk túlzásba. Túlzásokba esünk és akkor is védekezünk, amikor semmi sem fenyeget. Nem fenyeget, de alapul veszünk valami régi élményt, s ennek alapján azt feltételezzük, bármikor megeshet. Egy így van, bármikor újra megtörténhet, de ami a leglényegesebb, a folyamatos védekezés közben elmarad az utánpótlás beszerzése. Az elmaradt bevételeket pótolni kell, ezért a beteg valamilyen pótszer után néz!
Ezt pedig nem másban, mint a minden-körülmények-között-másokat-megóvni című viselkedésben találja meg. Ebben talál némi örömet, de teljesen nem elégíti ki, következésképpen arra jut, hogy minél többet segít, minél több embert minél jobban megvéd, annál jobban fogja magát érezni.
Azt hiszi, ez a tevékenység kielégíti hiányosságait. Ebbe belefeledkezve önmaga lassan háttérbe szorul, és ez meggyőzi értéktelenségéről. A kör bezárul!
A gyógyuláshoz vezető úton fel kell fedeznie, át kell élnie, és tudatosítania kell: távolságtartásában van jó is.
A megvédjük magunkat jelentése: megóvunk valami értékeset, valami olyan értéket, ami valódi jelentőséggel bír.

Óvja magát a gyógyulni vágyó, amennyiben éppen akkor ahhoz van kedve. Legalább annyi figyelmet fordítson önmagára, mint másokra. Újra vegye észre, mennyi öröm van életében.

Ha megtudok még valamit a gyógyításához akkor írok.
Üdvözlettel peti2

rosali72@freemail.hu

(rosali, 2010.09.02 15:37)

Üdvözlöm!
Térd problémával kerestem meg Önt. Kb. 15 éve sérült a jobb térdem,/kiugrás/ azóta mindeddig nem volt vele gondom. 2 hete futás közben ismét kiment ugyanaz a térdem. Keresztszalag szakadást diagnosztizáltak. Konkrét nagy fájdalmam nincs, néha egy-egy jelzésértékű, viszont azóta "sántikálósan" megyek, nem merek ráfordulni, még gumis térdszorítóval sem.
Kérem, ha tudd akkor segítsen, lelkiekben dolgozom nehezen fel ezt a helyzetet.

nikoili@freemail.hu

(nikoili, 2010.08.26 14:51)

Basalioma bőrelváltozást találtak a mellemen, amit ki kell metszeni sebészeti úton, milyen gyógymódot tudnának nekem ajánlani, és milyen leki okai vannak ennek?


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Következő »